Известие

Collapse
No announcement yet.

Вакуум в резервоара!!!!!Защо? Дали е редно? Алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

и моята-тва сигурно е болестно състояние а колеги.поздрави
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

[quote="ludkanar"]и моята-тва сигурно е болестно състояние а колеги.поздрави [/quote

Май Алфистите сме в болестно състояние.
      А знаете ли човек като разбира що-годе,да тръгне да си търси кола,и като започне да чува шумове.Ибез да пита,знае с колко пари ще подскочи.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

тва кво ще рече
        Mercedes W202 - 200kompressor 99'
        Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
        Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Все едно отваряш студена кутиика бира в горещ Авгостовски ден !Наздраве!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

От наръчника на Алфа 156:
            WARNING The fuel tank is sealed hermetically and pressure may build up inside. Any noise of rushing air when the cap is removed is perfectly normal.
            И не само при Алфите се получава това, имам приятел бензинаджия и го питах - каза ми, че го чува често като отваря резервоари.
            Ex: Алфа Ромео 156, 1.6 TS '98
            Ex: Алфа Ромео 156, 1.9 JTD 16V (140 ps) '03
            Ex: Алфа Ромео 159, 2.4 JTDm (200+ ps) '07
            Alfa Romeo 146 ti

Comment

Тъкмо се бях шашнал за същото нещо... явно "Алфист" си е баш диагноза... :>>>
              Alfa Romeo GTV 1.8TS 144hp 2000` - Hell on wheels

Comment

Първоначално публикувано от SwappeR Покажи съобщение
                От наръчника на Алфа 156:

И не само при Алфите се получава това, имам приятел бензинаджия и го питах - каза ми, че го чува често като отваря резервоари.
                Аз имам твърдение, че създаването на подобен вакуум е вреден за помпата, товари я и колата върви по-малко!
                Поне моя опит е такъв.
                Ако някой може да обясни, как вакуума (напрягане на помпата) е полезно нека обясни.

Comment

При мен дори като не изчакам да спре да "фуши" хвърля бензин.

п.с. Поради случилите се обстоятелства (откраднаха ми капачката) ,си взех нова.сега няма такъв проблем.Поне за сега.

Моля някой да сподели къде е филтъра на резервоара да го проверя и там.

П.с.2 Един "майстор" ми каза че филтъра е на капачката, но нещо не ми се вярваше.

забравих да допълня че това го наблюдавам при 146
                  Last edited by reloading; d.m.y г., 22:50.
                  155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
                    При мен дори като не изчакам да спре да "фуши" хвърля бензин.

п.с. Поради случилите се обстоятелства (откраднаха ми капачката) ,си взех нова.сега няма такъв проблем.Поне за сега.

Моля някой да сподели къде е филтъра на резервоара да го проверя и там.

П.с.2 Един "майстор" ми каза че филтъра е на капачката, но нещо не ми се вярваше.

забравих да допълня че това го наблюдавам при 146
                    Именно! Проблема е в капачката
                    Аз лично им бая по определен начин със едно шило (позатоплено) и след това нямам странни звуци от раздуване на резервоар и съскане

Comment

ще изчакам да не я отварям още ден-два да видя как ще е след това... но започвам и аз да мисля че е от капачката проблема
                      155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
                        ще изчакам да не я отварям още ден-два да видя как ще е след това... но започвам и аз да мисля че е от капачката проблема
                        Не е нужно да чакаш ден два, една обиколка на квартала (5мин) ще е е достатъчна да си каже.

Comment

На чисто ново BMW бензиново като отворя капачката е същата работа. Както са казали : "Ако работи, не го барай!"
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

[QUOTE=Xtrime7;249258]
                            Първоначално публикувано от ludkanar
                            и моята-тва сигурно е болестно състояние а колеги.поздрави [/quote

Май Алфистите сме в болестно състояние.
                            ...щото не се зачитате по форумите на BMW, VW и особено Renault, та да видите дали Ние сме в болестно състояние .

Отдушника за резервоара е под предния ляв калник.Има клапан който може би неработи...незнам...На мен не ми пречи, да карам с леко развита капачка - Не пада - не се плашете.
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

но я крадат както се случи при мен, ако мислиш че ми съм толкова луд, да си сменям капачката ей такаа...

този клапан много ли разправия ли е голяма да го сменя. Има ли вариант да е задръстено нещо и да има нужда от почистване..?
                              155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Просто си пробийте капачката с една бургийка 3-4мм и готово, аз така направих на моята и не съм имал никога ядове с това съскане.
                                Инак това не е нормално..., друг е въпроса че на доста алфи (и не само) се чуват такива звуци при отваряне на капачката, просто се замислете малко, караме коли на по 10-на че и повече години, тия неща са си консумативи все пак.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X